Follow NkpgPride on Facebook Follow NkpgPride on Twitter rss
Norrköping Pride: 5-7 maj 2017 » Temat för årets festival är Kropp och känslor
3-4 maj 2014

Temat för årets festival är Kropp och känslor

Vad är kropp? Vad är känslor?

Kärleken som leker i bröstet. Stressen som sätter sig någonstans i magtrakten. Skammen som kryper upp längs nacken och blossar om kinderna. Begäret som dunkar i hela kroppen. Ilskan som väller upp som ett åskregn i ögonen eller rastlösheten som gnager i knogarna. Lusten som pirrar under huden. Tröttheten som letar sig upp i skulderbladen via ryggraden. Ni vet känslor. Eller kanske kropp?

Inuti kroppen manifesterar sig känslorna fritt, samtidigt som kroppen kan vara känslornas själva orsak. Att vara i kroppen och vilja därifrån. Att kroppen inte är du. Eller att den är det, men inte uppfattas som det av andra. Den politiseras. Utses. Granskas. Idealiseras. Vi kommer aldrig ifrån den. Samtidigt som vi kanske aldrig blir ett med den.

Med samtal, konst, musik, workshops, teater, högläsning, film, festligheter och gemenskap undrar vi vad kroppen och känslor egentligen är och hur de hänger ihop med varandra. Under Norrköping Pride 2014 dramatiserar, diskuterar, skrattar bort och utmanar vi våra föreställningar om kroppen och dess känslor. Eller kanske känslorna och deras kropp?

Välkomna!
Ellen Larsson & Emelie Månsson
Talespersoner för Norrköping Pride 2014

Share |

Publicerat av Malin Johannesson, den 26/4, 2014 klockan 15:12. Inga kommentarer