Follow NkpgPride on Facebook Follow NkpgPride on Twitter rss
Norrköping Pride: 5-7 maj 2017 » Årets tema: Aktivism!
3-4 maj 2014

Årets tema: Aktivism!

DE KALLAR MIG AKTIVIST.

Jag förstår inte blickarna jag får på stan. Jag förstår inte varför jag är rädd hela tiden. Jag förstår inte varför jag kallas pervo. Älskar inte jag som vem som helst? Ser jag så konstig ut? De kallar mig för aktivist. Jag vill bara förstå. Jag knyter mina nävar, sväljer klumpen i halsen, andas in och andas ut, och finner mitt mod för första gången.

Förstår du varför jag skriker? För att jag i hela mitt liv har varit så tyst, så rädd att förlora det jag hade, men utan att förstå att jag förlorade mig själv varje gång jag var tyst. Här är jag nu. Tillsammans med andra krångliga kroppar med själar som brinner, som också är rädda, som också får blickar, och som också vägrar vara tysta. Vi måste få finnas. Vi gör det här, för oss själva, för varandra och för de som inte kan.

Genom paraden, i samtal, i konst, komedi och festligheter, sätter vi tillsammans ord på årets tema, som är aktivism. I en tid som präglas av en oro som berör oss alla, frågar vi oss vad aktivism innebär. Under Norrköping Pride 2015 fortsätter vi att bryta tystnaden. Vi tar tillbaka ordet “pervo”. Vi skrattar. Vi gråter. Vi skriker. För vi måste få finnas. Välkomna!

Charlie Holmstedt & Evelina Ramnemo Talespersoner för Norrköping Pride 2015

Share |

Publicerat av Malin Johannesson, den 31/3, 2015 klockan 17:20. Inga kommentarer