Det här tråkiga coronaåret blev Pridetågen inställda precis som allt annat. Men det finns ingen anledning att deppa ihop för det utan det är bara att bita ihop och börja förbereda sig för nästa års festivaler som lär slå alla rekord i party. Folk kommer trots allt vilja ta tillbaka det de missat.

Träna inför Pride

Behöver man träna för Pride? Det beror lite på vem man är. Pride är en inkluderande festival och det är fullt ut accepterat att ha en kropp som avviker från normen på precis vilket sätt som helst. Men du som ska gå ett av de längre tågen som till exempel i Stockholm behöver tillräckligt bra kondis för att ta dig runt hela sträckan. Så regelbundna promenader är en bra miniminivå. För dig som tillhör någon av de subkulturer där fysisk form är viktigt, typ björnar eller muskelbögar, så är gymmet sannolikt en livsstil redan. Men om du gjort som så många andra och slappnat av mellan Zoom-mötena så börjar det bli dags att gå till gymmet. Ett alternativ är givetvis att fuska och boka in en behandling hos Citadellkliniken för att bli ditt snyggaste jag. Ytlighet behöver inte vara en synd utan det är helt okej att vilja vara sitt snyggaste. Det är trots allt bara Pride en gång om året. Det kan dessutom vara ett sätt att få unna sig några extra kolhydrater.

Planera din outfit redan nu

Pride är fest och karnevalsstämning. Det är något som många tar fasta på både när det är dags för tåget och när det är dags för att gå på fester, seminarier och andra events. Det är alltså hög tid redan nu att börja planera dina utstyrslar. En smart grej är att handla sommarkläder online nu. Det finns fortfarande gott om reor där de olika plaggen ofta är rejält nedsänkta i pris. Utnyttja det. Särskilt som det som finns kvar ofta är det som står ut mest vilket är helt perfekt för detta ändamål. Även om du är en jeans och t-shirt-person i vanliga fall så är Pride rätt tillfälle att gå all in och hitta din inre diva. Gå loss med mönster, fjädrar och stora accessoarer. Pride handlar om att få vara den man är eller vill vara. Inget symboliserar detta bättre än påfågeln så att ta detta djur som stilideal är helt rätt.