Sommarhalvåret är den tid då pride-festen är som mest påtaglig och sprider kärlek i hela Stockholm. Ett tips till dig som är en driven pride-fantast är att öppna ett eget litet café i storstan. Låt dig inspireras av pride-rörelsens härliga färger och dekorera dina lokaler på ett välkomnande sätt!

Klassiska pride-färger

Självklart ska den traditionella regnbågsflaggan finnas med när du inreder och dekorerar ditt pride-café. Ta hjälp av en professionell målare Stockholm och måla väggar inne eller ute med pride-flaggans kulörer. Eller varför inte tapetsera eller måla vackra motiv utifrån de klassiska pride-färgerna röd, orange, gul, grön, blå och lila.

Inred med mysigt möblemang

Pride handlar om gemenskap och därför passar det utmärkt med inbjudande inredning. Du kan exempelvis placera ut ett par soffgrupper istället för att enbart ställa ut stolar och bord i caféets lokaler.

Antika möbler skapar alltid en härlig stämning och det är dessutom billigare än att köpa nytt. Din målare kan hjälpa dig att restaurera och måla om gamla stolar och bord.

Ansök om uteservering

Det hör sommaren till att fika utomhus, men du behöver tillstånd för att servera dina gäster på offentlig plats utanför caféets lokaler. På Stockholms Stads hemsida kan du läsa mer om uteservering i huvudstaden.

Dekorera gärna uteplatsen genom att låta din målare måla pride-flaggan på en temporärt uppställd trävägg. Det skapar en inbjudande pride-känsla redan vid entrén!