Musik har alltid varit viktigt genom mänsklighetens historia. Musik berör oss. Den kan få oss att skratta och den kan få oss att gråta. Musik är även makt som kan påverka samhället genom sina budskap. Eva Dahlgren har skrivit mycket musik och är en av Sveriges frontfigurer för lesbisk kärlek. Kärleken mellan Eva Dahlgren och Efva Attling tog Sverige med storm.

Silvana Imam är en tuff rappare som inte döljer sin kärlek till Beatrice Eli, som också är musiker. Beatrices låt ”Girls” har legat på topplistor och är en hyllning till lesbisk kärlek och gestaltar även den sexuella lusten som kvinnor kan ha till varandra. Det går finna HBTQ-personer inom de flesta genrer, Rickard Söderberg har intagit operascenen och sjunger med de större orkestrarna. Så musiker som förebilder går att finna överallt. QX har tagit fram en låtlista med 50 låtar som sätter toner på regnbågsfirandet. Det går att finna mycket styrka i att kunna dansa till musik som inte utgår från hetero-normer.

Rainbow Riots samlar massor av musiker från länder där HBTQ-personer fortfarande lever under hot och diskriminering. Här skapas ett rum för kärlek och kamp. 2017 släppte Rainbow Riots ett album vars budskap är att alla har samma värld. Intäkterna går till att stärka HBTQ-rörelsen i Uganda.