De senaste åren har priderörelsen verkligen lyfts fram, både när det kommer till företag och civilsamhället. Rörelsen har till och med tagit sig till länder som Serbien och Ryssland, där samhället traditionellt sett är emot samkönade partnerskap och äktenskap. Denna artikel kommer därför kolla närmre på rörelsen för att diskutera hur den stöttas i olika delar av samhället.

Priderörelsen och företag

Många företag som stödjer priderörelsens budskap och värderingar väljer att skänka pengar. Detta går att göra på en mängd olika sätt, men generellt sett brukar pengarna gå direkt till en arrangör eller till en stiftelse. Om man som företagare vill skänka mycket pengar kan det vara bra att diskutera med företag som Fakturino för att se till att man har rätt företagsfinanser. De kan exempelvis hjälpa till med att sälja fakturor, checkkrediter och factoring.

Priderörelsen i civilsamhället

Priderörelsen står för alla människors lika värde i samhället, oavsett sexuell läggning, hudfärg och bakgrund. Detta firas i sin tur på gator och torg i form av arrangerade evenemang och manifestationer. Generellt sett samlas flera tusen människor för att gå ett varv i staden. Tyvärr har dessa marscher dock kritiserats av en del människor, detta då barn kan få fel uppfattning kring rörelsen. Många av dem som går i marscherna kan nämligen klä sig väldigt naket och ibland ha ganska vulgära budskap. Därför kan det vara bra att ha i åtanke att barn behöver utbildas och informeras kring det verkliga budskapet.