Om det är första gången du ska besöka en pride-festival kan det vara bra att veta en del saker i förväg. En av de viktigaste sakerna att tänka på när du besöker pride, eller för den delen andra festivaler, är att visa respekt för andra besökare. På pride-festival kan det ofta vara fullt av människor och därför ganska trångt. Här berättar vi hur du gör besöket så trevligt som möjligt för alla inblandade.

Undvik rökning av tobak

Att använda en vape stör inte människor i din omedelbara närhet så som exempelvis cigaretter gör. Därför är de ett bra val för dig som ska på festival.

Respektera hela din omgivning

När vi pratar om respekt på pride handlar det om att acceptera alla för den de är, att vara inkluderande och att förespråka alla människors rätt till att älska vem de vill. Förutom detta finns det även en praktisk sida av respekt som handlar om att respektera festivalområdet och inte lämna skräp efter sig.

Bortsett från att vara respektfull mot både människor och miljön, är det viktigt att komma ihåg att pride handlar om att fira och ha roligt. Det finns ofta en mängd olika aktiviteter att delta i, från parader till konserter till workshops och diskussioner. Varje pride-festival har sin egen atmosfär, så det kan vara värt att kolla upp vad som händer på just den festival du planerar att besöka.