Pride är en stor tillställning som är värd att firas ordentligt. Det är en pulserande folkfest som hyllar mångfalden. För att fira ordentligt och sätta en guldkant på tillvaron är mat och dryck viktiga inslag. På Vinoteket kan du beställa olika vinsorter för att förgylla tillfället. Det är både enkelt och bekvämt att beställa vin på Vinoteket. Dessutom kan du få hem allt vin du beställer till dörren utan att behöva betala frakt.

Fira pride med vin från Vinoteket

Ett tips är att bestämma vilken mat du och ditt sällskap ska äta när ni ska fira. Då kan du beställa vin från Vinoteket som matchar bra tillsammans med maten. Rätt vin till rätt mat kan verkligen bli en riktig smakupplevelse. Försök även planera hur mycket vin det kommer att gå åt för att ha tillräckligt. Det är inte roligt att stå utan vin helt plötsligt, speciellt inte när det är pride som ska firas. Ett tips är att beställa en av Vinotekets vinlådor för att få viner som är omsorgsfullt valda.

Hitta rätt vin till festmaten

För att hitta ett bra vin till det du ska äta är det viktigt att tänka på kvalitén på vinet men också på maten. Till en vardagsrätt passar ofta ett enklare vin bra och till en festmåltid med exempelvis oxfilé behövs ett mer exklusivt vin. För att få vin och mat att bli bästa kompisar är det bra att försöka spegla egenskaperna från maten och vinet i varandra. Exempelvis om du ska äta en pepprig maträtt är ett vin som har peppriga toner perfekt. Ju mer du testar olika viner med olika maträtter desto bättre blir du på att kombinera smakerna.

Se på prideparaden

Höjdpunkten för hela pridefestivalen är den långa paraden som hålls varje år i bland annat Stockholm. Det samlas omkring en halv miljon människor för att se den största prideparaden i Skandinavien. Det är en stor händelse. Som åskådare behöver du inte anmäla dig, utan det är bara att hitta en lämplig åskådarplats. Prideparaden går av stapeln på fler orter och inte bara i Stockholm även om den är den största med omkring 50 000 deltagare.

Fira pride på flera olika orter i Sverige

Pridefestival ordnas i Stockholm, Göteborg och Malmö men även på andra orter i Sverige som exempelvis Norrköping och Östersund. Festivalen är dock störst i huvudstaden. Oavsett vilken pridefestival du väljer att besöka är det en festival värd att fira.